Tinerii Social Democrati si-au ales conducerea la nivel national

Sub sloganul „Dăm forţă generaţiei noastre”, aproximativ 2.000 de tineri social-democraţi au participat sâmbătă, la Braşov, la Congresul Naţional al Tineretului din PSD, manifestare în cadrul căreia a fost aleasă noua structură de conducere de la nivel naţional. Dezbaterile au fost prezidate de liderul partidului, premierul Victor Ponta.

Pentru funcţia de lider al tinerilor social-democraţi a fost un unic candidat, respectiv deputatul Mihai Sturzu (printre altele, braşovean de origine şi component al trupei Hi-Q), el fiind ales cu majoritatea voturilor.

Ioana Pop Cazacu a fost aleasă preşedinte executiv, aceasta fiind o apropiata a organizatiei Tsd Gorj.

De asemenea, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, braşoveanul Marius Dunca, a fost ales la şefia Consiliului Naţional al TSD. Din echipa de conducere mai fac parte Gabriel Petrea (secretar general) şi Andrei Tinu (vicepre­şedinte), dar si Razvan Cretan – din partea organizatiei TSD Gorj – care a fost ales vicepresedinte la nivel national.

  Gorjul a fost prezent la Brasov cu o delegatie de peste 40 de tineri.

1277531_642466929126531_1634223997_o

Tinerii social-democraţi şi-au stabilit strategiile 

Tot sâmbătă, tinerii social-democraţi au adoptat şi rezoluţii privind înfiinţarea unei organizaţii pentru Diaspora şi a alteia pentru Republica Moldova. În plus, a fost aprobată o rezoluţie referitoare la Legea voluntariatului, proiect pentru care şi-au declarat susţinerea.

Membrii TSD au afirmat şi că „la nivel naţional organizaţia va demara activităţi concrete în vederea formării tinerilor întreprinzători în privinţa accesării fondu­rilor europene pentru perioada 2014-2020”.

La Congresul TSD a participat şi liderul PSD, Victor Ponta, precum şi vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul de Externe Titus Corlăţean şi ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă (care este preşedintele filialei PSD Braşov).

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu i-a îndemnat, pe tinerii social democraţi să participe, alături de seniorii partidului, la crearea de locuri de muncă, reamintindu-le că marile afaceri ale lumii au fost începute „într-un garaj”.

Președintele PSD Brașov, Constantin Niță, a declarat că TSD are nevoie de o echipă care „să convingă pe ceilalţi că sunt buni şi că vor urma la conducerea partidului, asa cum a urmat şi Victor Ponta”. Niță a adăugat că PSD se va baza pe tineretul social-democrat în alegerile de anul viitor.

“Vreau sa-i multumesc lui Mihai Sturzu si colegilor lui din trupa Hi-Q – multi ani, pentru noi, la TSD, melodia «Gașca mea» a fost un fel de imn. Ne-a lipsit in ultima perioada, de cand sunt prim-ministru toata lumea imi canta o alta melodie: «Baga bani, baga bani».

Bucurati-va de aceasta perioada cat puteti, cat e si gasca voastra si «totul va fi bine». Maine plec intr-o vizita in Statele Unite si s-ar putea ca de la Cotroceni sa primesc un telefon cu «Daca pleci, ia-ma si pe mine»”, a spus Victor Ponta la Congresul TSD. 

În 2014, în România vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European și alegeri prezidențiale.

1399039_642466782459879_1106574943_o 1400576_642466922459865_754821844_o